Ένας νέος δυνατός παίκτης μπαίνει οσονούπω στα εσωτερικά δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης . Πρόκειται για την ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea η οποία θα ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προς ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με πληροφορίες τα νησιά αυτά είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κρήτη (Ηράκλειο) και η Ρόδος, όπου ήδη η εταιρεία πετά από την Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα δρομολόγια θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες.

Είναι η δεύτερη φορά που η Volotea θα ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια από το αεροδρόμια «Μακεδονία». Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2012, όταν πετούσε στο Βενετία – Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο το συγκεκριμένο δρομολόγιο να μακροημερεύσει.

Η Volotea είναι μια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία διατηρεί βάσεις σε 14 ευρωπαϊκές πόλεις ανάμεσα στις οποίες και η Αθήνα. Οι άλλες είναι: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία, Κάλιαρι και Αμβούργο. Βάσεις στη Λιόν και στη Νάπολη θα ανοίξουν μέσα στο 2020.

Από την Αθήνα, το 2020 η Volotea θα πραγματοποιεί πτήσεις συνολικά προς 14 προορισμούς: τέσσερα δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), πέντε προς την Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Βερόνα και Κάλιαρι), δύο στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ) και τρία στη Γαλλία (Στρασβούργο, Λιόν και Μασσαλία).

Το 2020, η Volotea θα προσθέσει στο στόλο της πέντε Airbus A-319 και με 53 νέα δρομολόγια, το δίκτυό της θα περιλαμβάνει συνολικά 346 δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων προς περισσότερα από 90 αεροδρόμια μεσαίου και μικρότερου μεγέθους σε 14 χώρες, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Η Volotea εξυπηρετεί το δίκτυό της με 38 αεροσκάφη, Airbus A-319 και Boeing 717.

makthes.gr