Νέο ισχυρό πλήγμα δέχεται ο διεθνής και ελληνικός τουρισμός, καθώς μετά την Thomas Cook, που χρεοκόπησε το 2019, φέτος εξαιτιας του κορονοϊού και η TUI αναστέλλει τη λειτουργία της και καταθέτει αίτημα κρατικής στήριξης. Στην χρεοκοπία της TUI προστίθενται τα αλλεπάλληλα και καίρια πλήγματα που δέχονται οι αεροπορικές εταιρίες διεθνώς και η κρουαζιέρα, συνδιαμορφώνοντας μια ιδιαίτερα ζοφερή εικόνα για το παρόν και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ανακοίνωση της TUI έρχεται την ώρα που οι αερομεταφορείς ανά τον κόσμο ανακοινώνουν περικοπές στα αεροπορικά δρομολόγια και στις θέσεις εργασίας, καθώς οι χώρες αυστηροποιούν τους συνοριακούς περιορισμούς. «Σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και ευημερία των πελατών και εργαζομένων μας ανά τον κόσμο παραμένει υψίστης σημασίας», ανέφερε η TUI στην ανακοίνωσή της.

Ο ευρωπαϊκός tour operator αποσύρει τις οικονομικές προβλέψεις της 11ης Φεβρουαρίου. Η μετοχή της υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά, εν μέσω της γενικότερης καθίζησης των μετοχών του αεροπορικού κλάδου. Διαβάστε:   Η ΕΚΤ δεν μειώνει τα επιτόκια αλλά ανοίγει τις κάνουλες!

Παρότι διαθέτει ρευστότητα 1,4 δισ. ευρώ, εξετάζει διαφόρους τρόπους στήριξης πελατών, μετόχων και εργαζομένων. «Θα προχωρήσουμε σε σημαντικά μέτρα μείωσης κόστους ώστε να μετριάσουμε τον αντίκτυπο». ανέφερε, προσθέτοντας ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο να ζητήσει κρατικές εγγυήσεις.