Η παράταξη «Μύκονος πρώτη ξανά» με τον Χρήστο Βερώνη επικεφαλή, φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει δυναμικά την αντιπολίτευση στον Δήμο Μυκόνου.

Δείτε στο video τι έγινε και αποχώρησε ο Χ. Βερώνης μαζί όλους τους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξης του στο Δ.Σ. στις 3/3/2020

Ο Χ. Βερώνης ως πρώην δήμαρχος επισήμανε την σπουδαιότητα της σύνδεσης και αλληλεξάρτησης των θεμάτων αποκομιδής σκουπιδιών, ΧΥΤΑ και ανακύκλωσης.

Δείτε την δήλωσή του σχετίκα με το θέμα και την αποχώρηση του από το Δ.Σ.


Ως μεμονωμένα εμφανίστηκαν τα θέματα της ανακύκλωσης ενδυμάτων και ηλεκτρικών συσκευών από το Δημοτικό Συμβούλιο, φέρνοντας προς υπογραφή δυο «νέες» συμβάσεις με τις αντίστοιχες εταιρείες, αποκρύπτοντας ότι ειδικά η σύμβαση με την Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών έχει υπογραφεί από το 2007, καθώς και άλλες παρόμοιες.

Η μεθόδευση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσπάθεια εντυπωσιασμού, αλλά και συγκάλυψης και απόκρυψης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στη Μύκονο, ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, του ΧΥΤΑ και της ανακύκλωσης.
Και ενώ δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες εργολάβους, τόσο για την αποκομιδή όσο και για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ, το συνολικό πρόβλημα παραμένει άλυτο και τραγικό για τους κατοίκους και την εικόνα του νησιού.
Μόνο με συνολική επεξεργασία, πραγματικό ενδιαφέρον και οργάνωση «εφ’ όλης της ύλης» του τρίπτυχου Απορρίμματα – ΧΥΤΑ – Ανακύκλωση, θα μπορέσει ο Δήμος Μυκόνου να αντιμετωπίσει το βουνό των σκουπιδιών κάθε είδους που βρίσκονται σκορπισμένα παντού, σε όλη την έκταση του νησιού.

Mykonos Times