Διαβάστε το δελτίο τύπου της «Μύκονος Πρώτη Ξανά»:

Μετά από αρκετά χρόνια ο Δήμος Μυκόνου εμφανίζεται να δρα σοβαρά, συντονισμένα, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, διεκδικώντας ομόθυμα την δίκαιη αντιμετώπιση του νησιού μας από το κεντρικό κράτος.

Η παράταξη μας, ενεργώντας με γνώμονα τα συμφέροντα της Μυκόνου και των συμπολιτών μας, παραμέρισε τις σημαντικές διαφορές απόψεων που είχε με την δημοτική πλειοψηφία, και εργάστηκε με πολιτική ανιδιοτέλεια και υπευθυνότητα για την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης- εισήγησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον ορισμό νέων αντικειμενικών αξιών για την Μύκονο.(χώρα και οικισμούς).

Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ενημέρωση της μέχρι τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη της παράταξης μας και ο επικεφαλής της κ. Χρήστος Βερώνης ανέθεσαν στις 22-05-2020 στο γραφείο του κ. Ν. Πανταρώτα την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες στη Μύκονο.

Στις 24-05-2020 η παράταξη μας είχε στη διάθεση της μια εμπεριστατωμένη συγκριτική μελέτη, η οποία καταδείκνυε τεκμηριωμένα με αδιάσειστα στοιχεία και με επιστημονική μεθοδολογία την αδικία που συντελείται σε βάρος της Μυκόνου στο θέμα των αντικειμενικών αξιών. Κυρίως στις τιμές που ορίστηκαν το 2018 και αυξήθηκαν σε ποσοστό 41,8% (έναντι μικρών η μηδενικών αυξήσεων σε αντίστοιχους τόπους ), σε σχέση με το 2016 που μειωθήκαν οριζόντια ανά τιμή, σε όλη την Ελλάδα.

Τη μελέτη αυτή την επεξεργάστηκε η παράταξη μας, την παρέδωσε στον υπεύθυνο για το θέμα σύμβουλο της πλειοψηφίας και την παρουσίασε με τη σειρά της αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με βάση τα στοιχεία αυτής της μελέτης και τα συμπεράσματα που προέκυπταν, πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση μείωσης σε ποσοστό 25% των τιμών των αντικειμενικών αξιών της Μυκόνου.

Η παράταξη μας, με την στάση της και τις ενέργειές της σε αυτό το ζωτικής σημασίας για το νησί μας θέμα, απέδειξε την υπευθυνότητα της και τη συναινετική της διάθεση.

Κυρίως όμως έδειξε τον δρόμο της ευθύνης τον οποίο οφείλει να ακολουθεί μια σοβαρή Δημοτική Αρχή, όταν χειρίζεται κρίσιμα για τη ζωή και την ευημερία των πολιτών, θέματα.

Είναι βέβαιο, ότι , αν το 2018 η Δημοτική Αρχή είχε ενεργήσει με την ίδια σοβαρότητα και δεν είχε αρκεστεί σε μια, κατόπιν εορτής διαμαρτυρία, το ‘’κακό” για την Μύκονο και για τους Μυκονιάτες θα είχε τουλάχιστον περιοριστεί.

Η παράταξη μας πάντως , θα συνεχίσει σε όλα τα θέματα να δρα με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το οφείλουμε στο νησί μας και στους συμπολίτες μας.

ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ