Η «Μύκονος Πρώτη Ξανά» καταβαραθρώνει τα σαθρά επιχειρήματα της Δημοτικής Πλειοψηφίας, η οποία είναι παντελώς απούσα απο το νησί και φυσικά κάνει «κηδεία με ξένα κόλυβα», την μια με το αεροδρόμιο, και την άλλη με τον αστυνομικό σταθμό, ενώ το νησί, παρόλο που ξεκίνησε η φετινή κουτσουρεμένη σεζον, είναι ακόμα γεμάτο σκουπίδια και ο Γιαλός εργοτάξιο.

Η ανακοίνωση της «Μύκονος Πρώτη Ξανά»

Πανικόβλητος και σε πλήρη σύγχυση ο Δήμαρχος και οι συνεταίροι του στη Δημοτική Πλειοψηφία, επιστρατεύουν σαθρά επιχειρήματα, για να απολογηθούν απέναντι στο σοβαρό κατηγορητήριο που τους απευθύνει όχι η Παράταξή μας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της Μυκονιάτικης κοινωνίας.
Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση, ότι την ώρα που το Νησί μας καλείται να δώσει την πιο κρίσιμη μάχη, η ηγεσία του αποδεικνύεται αδύναμη, φοβική απροετοίμαστη και εντελώς ανεπαρκής.

Οι Μυκονιάτες αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και παρακολουθούν με θλίψη το νησί μας να διασύρεται και να απαξιώνεται χωρίς καμιά αντίδραση από μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να ασχολείται με την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων, δίνει προτεραιότητα σε διευθετήσεις ελεγχόμενης νομιμότητας (αδιαφάνεια και κακοδιοίκηση) και αναλώνεται σε αποφάσεις φτηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού.

Οι τέσσερις μήνες της καραντίνας αντί να αξιοποιηθούν από τη Δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των υποδομών και για την ολοκλήρωση των εκκρεμών έργων εν όψει της δύσκολης τουριστικής περιόδου, πέρασαν δυστυχώς αναξιοποίητοι.
Έτσι ενώ μπήκε ήδη ο Ιούλιος, ο Γιαλός είναι εργοτάξιο, οι βλάβες στην αποχέτευση συνεχείς, τα λήμματα ρυπαίνουν αρκετές περιοχές του νησιού και ο ΧΥΤΑ εξακολουθεί να παραμένει μια άθλια χωματερή.

Το αεροδρόμιο για το οποίο επαίρονται, είναι πράγματι το μοναδικό έργο που ολοκληρώνεται με τη μόνη διαφορά, ότι πρόκειται για έργο ιδιωτικού φορέα (Fraport) και ουδεμία σχέση έχει ο Δήμος με αυτό.

Οι λεονταρισμοί της πλειοψηφίας απέναντι στις μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον και τους Μυκονιάτες επιχειρηματίες, δεν πείθουν κανέναν.
Οι πάντες θυμούνται ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια ευνόησαν την επέλαση στο νησί μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων στον τομέα της διασκέδασης.
Ενώ το 2015 σταμάτησαν την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και ανέχθηκαν το όργιο της αυθαίρετης δόμησης, σήμερα πέντε χρόνια μετά, υπερηφανεύονται ότι θα εκπονηθεί Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη Μύκονο.

Η υποκρισία σε υπερθετικό βαθμό.

Αφού ανέχθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να κυριαρχήσει η ανασφάλεια και η παρανομία και να δυσφημισθεί το νησί μας, προσπαθούν σήμερα να οικειοποιηθούν μια ειλημμένη κυβερνητική απόφαση, για βελτίωση της αστυνόμευσης σε όλες τις τουριστικές περιοχές και Νησιά (Μύκονο, Σαντορίνη κλπ).
Αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια απείχαν από κάθε ενέργεια συστηματικής και στοχευμένης προβολής του νησιού μας, προσπαθούν σήμερα ασθμαίνοντες και κατόπιν εορτής να καλύψουν το χαμένο έδαφος.
Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες ενός Δημάρχου και μιας Δημοτικής αρχής που κρατούν τη Μύκονο καθηλωμένη και ανοχύρωτη.

Στο Nησί μας αξίζει καλύτερη τύχη.

Εμείς δεν θα κουραστούμε να επισημαίνουμε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και να αγωνιζόμαστε για να γίνει ξανά η Μύκονος Πρωταγωνίστρια.

Υ.Σ. Η προσπάθεια να διαχωρίσουν τα μέλη της παράταξή μας σε «καλούς και κακούς», εξαιρώντας από τη μαύρη λίστα των το Νίκο Γκέλο, είναι άλλη μία κουτοπονηριά από αυτές που συνηθίζει ο Δήμαρχος και η παρέα του. Η διάθεση για προσφορά, είναι δεδομένη απ’ όλα τα μέλη της Παρατάξεώς μας. Είναι επίσης προφανές ότι τόσο ο Νίκος Γκέλος όσο και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης μας, προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στους Συμπατριώτες μας και στο Νησί μας, χωρίς να επιζητούν τον έπαινο από μια απούσα και ανεπαρκή Δημοτική Πλειοψηφία.

Μύκονος 4/7/2020 «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ»

———————————————————————

Διαβάστε την ανακοίνωση της Δημοτικής Πλειοψηφίας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ
«Καλώς τους…….και ας άργησαν

Οι εκκωφαντικά απόντες στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, εμφανίστηκαν και αυτοί μαζί με τους πρώτους τουρίστες.

Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι υπάρχουν εξέδωσαν μία ανακοίνωση «κόντρα» στα πραγματικά γεγονότα:
Δύο μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στη Μύκονο και τη συνάντησή του με φορείς στο νησί.
Τρεις ημέρες μετά την άφιξη των πρώτων 25 αστυνομικών ενώ αναμένονται τουλάχιστον άλλοι 50, τους οποίους θα φιλοξενήσει ο Δήμος.
Μια ημέρα μετά τη συνάντηση με την διοίκηση της Fraport, όπου ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες στο αεροδρόμιο θα ολοκληρωθούν σε 2-3 εβδομάδες.

Στον πανικό τους προτάσσουν δευτερεύοντα θέματα και αυτοδιαψεύδονται.
Μιλάνε για τα ζητήματα περιβάλλοντος και ενοχλούνται (;) από τον ορισμό δικηγόρου για την προσφυγή στο ΣΤΕ. Εμείς υλοποιούμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είμαστε συνεπείς σε ότι λέμε.
Μιλάνε για χωροταξικό, αυτοί που σε μία νύχτα αχρήστεψαν τις περιουσίες των Μυκονιατών και δεν έχουν διαβάσει ότι η Μύκονος θα είναι από τις πρώτες περιοχές σε όλη την Ελλάδα που θα έχει ειδικό πολεοδομικό σχεδιασμό.
Μιλάνε για υγεία υποτιμώντας ότι ο Δήμος έχει χρηματοδοτήσει εξοπλισμό για το ΚΥ, έχει αγοράσει μοριακό αναλυτή, δίνει εδώ και χρόνια επίδομα σίτισης και στέγασης σε γιατρούς και νοσηλευτές, καθιστώντας το πιο ελκυστικό κέντρο υγείας στη Ελλάδα για το ιατρικό προσωπικό.

Μιλάνε για ασφάλεια, παραβλέποντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Μυκόνου, μετά από συνεργασία του Δημάρχου με τον αρμόδιο Υπουργό, θα υπάρχει αστυνομική υποδιεύθυνση με 120 αστυνομικούς και βέβαια ότι το κτίριο που θα στεγαστεί είναι προσφορά του Δήμου.
Μιλάνε για στοχευμένη επικοινωνιακή καμπάνια, όταν μόλις προχθές επαναλάβαμε μπροστά στον Υπουργό Τουρισμού τη δρομολογημένη συνεργασία μας με τη Marketing Greece για διεθνή digital καμπάνια.

Εμείς προχωράμε μπροστά με συνέπεια και σοβαρότητα.
Αυτό απαιτεί το συμφέρον των πολλών και οι ανάγκες του νησιού.

ΥΓ:Επειδή πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, οφείλουμε να εξαιρέσουμε από την απουσία στη διαχείριση της πανδημίας το Νίκο Γκέλο, ο οποίος συνέδραμε ιδιωτικά το Δίχτυ Αγάπης κατά τη διάρκεια της καραντίνας.»