Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γιαννης Κονταρατος σε ηλικία 89 ετών.
επι πολλά χρόνια πρόεδρος των εμπόρων, δημοτικός σύμβουλος και ιδρυτής της αλυσίδας super market “flora”.
Στην εκκλησία παρευρέθηκε πολύς κόσμος , ενώ επικήδειους λόγους απεύθυναν , ο αρχιερατικός επίτροπος π.Πέτρος, η βουλευτής και συγγενής του Κατερίνα Μονογυιού, ο δήμαρχος κ. Κουκάς , ο πρώην δήμαρχος κ.Μεγας αθ. και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης με τον οποίο ο Γιάννης Κονταρατος είχε επίσης θητεύσει ως συνεργάτης του δημοτικός σύμβουλος για πολλά χρόνια (14).

Ο αποχαιρετιστήριος λόγος του Χρήστου Βερώνη:

Αποχαιρετούμε σήμερα για το στερνό του ταξίδι, έναν διακεκριμένο συμπολίτη μας, έναν υπέροχο φίλο, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον αγαπητό σε όλους μας Γιάννη Κονταράτο, τον δικό μας κυρ Γιάννη.
Με καταγωγή από την Πάρο ο πατέρας του, ήρθε φαροφύλακας στη Μύκονο και μαζί με την αντιπατριώτισσα σύζυγο του ρίζωσαν στο νησί μας, αποφασίζοντας να αναθρέψουν εδώ τα έντεκα παιδιά τους, στις δύσκολες εποχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι φτώχια και οι δυσκολίες της εποχής υποχρέωσαν τον Γιάννη, να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα και από κει για πολλά χρόνια στην Αμερική, απ’ όπου αργότερα επέστρεψε στη Μύκονο και εγκαταστάθηκε οριστικά.
Ο Γιάννης λάτρεψε τη Μύκονο, δέθηκε με τους ανθρώπους της και έστησε στο νησί ένα ευτυχισμένο σπιτικό με την αγαπημένη του γυναίκα τη Φλώρα και το γιο τους στον Τάσο. Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό έστησε και κουμαντάρισε με επιτυχία μια σειρά από επιτυχημένες επιχειρήσεις στο νησί.
Επιβιώσε στο σκληρό ανταγωνισμό γιατί ήταν ανοιχτόμυαλος, κοινωνικός, προοδευτικός και προπάντων εργατικός και ακάματος.
Δεν φοβόταν τις προκλήσεις και ήταν πάντα ανοιχτός σε καινοτομίες και νεωτερισμούς.
Στήριξε την επιχειρηματικότητα και ήθελε τη Μύκονο να προοδεύει και τους Μυκονιάτες να ευημερούν. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση με παρουσία και προσφορά στα κοινά.
Αγωνίστηκε με πάθος από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυκόνου επί σειρά ετών για την προστασία των συμφερόντων των εμπόρων και επαγγελματιών της Μυκόνου.
Κυρίως όμως θήτευσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου με μαχητικότητα υποστήριζε τις απόψεις του και διεκδικούσε με επιμονή, ότι θεωρούσε ωφέλιμο για τους συμπολίτες του και τη Μύκονο.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Ματθαίου Αποστόλου και στη συνέχεια αδιαλείπτως Δημοτικός σύμβουλος, Αντιπρόεδρος κ.α. επί Δημαρχίας Χρήστου Βερώνη, Θανάση Μέγα και Ειρήνης Γρυπάρη.
Άνθρωπος χωρίς εμπάθειες, συμπονετικός και γενναιόδωρος θα παραμείνει ζωντανός στη μνήμη όλων μας.
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, για να του πούμε το τελευταίο αντίο. Είμαστε εδώ όλοι οι φίλοι του μαζί με την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του τη Φλώρα, που με καρτερικότητα, αγάπη και κατανόηση τον στήριξε σε κάθε του βήμα.
Τον αγαπημένο του γιο Τάσο -με τη σύζυγό και τα παιδιά τους- για τον οποίον ήταν υπερήφανος που τον διαδέχτηκε επάξια στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά και το Μιχάλη που τον αγαπούσε σαν παιδί του – με την κόρη του την Κατερίνα την Βουλευτή μας – και όλους τους συγγενείς και γνωστούς, για να τιμήσουμε τη μνήμη του.
Καλό σου ταξίδι και καλή ανάπαυση αγαπημένε μας φίλε. θα σε θυμόμαστε πάντα.
Αιωνία σου η μνήμη.