Ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά στον κόσμο με εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, εξαιρώντας την φετινή χρονιά, με εκατοντάδες επιχειρήσεις, χιλιάδες εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα.

Ένα νησί που συνεισφέρει δις στην εγχώρια οικονομία αλλά βασίζεται στην ατομική ευθύνη των ντόπιων όσον αφορά τις υποδομές του.

Πιο συγκεκριμένα, η Μύκονος των τελευταίων ετών βασίζεται σε ντόπιους επιχειρηματίες για την ανέγερση καινούργιου δημόσιου σχολείου, σε δωρεές ντόπιων για την ανέγερση καινούργιου παιδικού σταθμού, σε εθελοντικές πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό του περιφερειακού δρόμου του και των παραλιών του.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αποτέλεσμα της αδράνειας των πολιτικών προσώπων εντός κι εκτός νησιού.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδράνειας είναι το περίφημο έργο της περιφέρειας Ν.Αιγαίου.

Το συγκεκριμένο έργο της Περιφέρειας αφορούσε το/τα πεζοδρόμια στον περιφερειακό δρόμο Μυκόνου τα οποία θα ξεκινούσαν από το καινούργιο λιμάνι του Τούρλου και θα έφταναν μέχρι τον Ορνό. Πρόκειται για ένα έργο που όταν ανακοινώθηκε βρήκε υποστηρικτές την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Κι αυτό συνέβει καθώς ξαφνικά όλοι φανταστήκαμε πως θα μπορούμε εμείς, τα παιδιά μας αλλά κι όλοι οι τουρίστες που μας επισκέπτονται, να περπατάμε στον περιφερειακό με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύουμε να μας πατήσουν διερχόμενα οχήματα.

Ωραία όμως η επικοινωνία και οι φωτογραφίες των εργοταξίων και των περιφερειακών συμβούλων, το αποτέλεμσα όμως ; Το τεράστιο αυτό έργο, της Περιφέρειας, που ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Νοτίου Αιγαίου κύριος Μπρίγγος μας ενημέρωσε πως κόστισε 300.000 ευρώ, αρκέστηκε σε λίγα μόλις μέτρα πεζοδρομίου σ’ένα μόνο σημείο του περιφερειακού δρόμου Μυκόνου.

Το πιο εντυπωσιακό της περιφερειακής αδράνειας όμως είναι πως όχι μόνο δεν τελείωσαν το έργο που ανακοίνωσαν αλλά εγκατέλειψαν τελείως τον περιφερειακό δρόμο Μυκόνου στην τύχη του. Χωρίς επαρκή σήμανση, χωρίς καθαρισμό από σκουπίδια, χόρτα και χώματα, χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό το και προφανώς χωρίς πεζοδρόμια. Σε μια πρωτοφανή χρονιά για όλο τον κόσμο και την τουριστική Ελλάδα, που προσπαθούμε μετά βιας να φτάσουμε ως στόχο το 20% της περσινής πληρότητας, η περιφέρεια διαλέγει ως συνήθως να είναι απών από τα πραγματικά προβλήματα που η δικής της αδράνεια κι απραξία έχουν δημιουργήσει.

Mykonos Times