Ο Χ. Βερώνης απευθύνθηκε στον Χ. Θεοχάρη κατα την συνάντηση τους στο Δημαρχείο μαζί με άλλους φορείς του νησιού, ζητώντας τα αυτονόητα για το νησί.

Δείτε το video

Κύριε Υπουργέ, μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία σας στη Μύκονο σήμερα.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που επιδιώκουμε να πάρουμε ως χώρα, όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι από μια μικρή πίτα, χρειάζεται σχέδιο και σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.


Ως χώρα έχουμε εκτός από τα γενικά θετικά (όπως τη διαχείριση της πανδημίας) και τα ισχυρά χαρτιά μας που είναι παγκοσμίως γνωστά.
Ένα από αυτά τα ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουρισμό είναι η Μύκονος.


Αυτό το πλεονέκτημα πρέπει η Ελλάδα να το χρησιμοποιήσει.


Αναγνωρίζω βεβαίως ότι πρέπει πρωτίστως να κινηθεί η Δημοτική Αρχή αλλά απαιτείται και η σύμπραξη της Πολιτείας.
Η Μύκονος χρειάζεται άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα και δράσεις (άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα), σε όλους τους τομείς (χωροταξία, περιβαλλοντικές υποδομές, ψηφιακές υποδομές, υπηρεσίες).


Από Εσάς κ. Υπουργέ θα θέλαμε, εκτός από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, να ‘’παίξετε’’ το χαρτί της Μυκόνου.


Το νησί μας ως κορυφαίος Παγκόσμιος Προορισμός που συγκεντρώνει την Ελίτ της τουριστικής ζήτησης, δεν πρέπει να το αφήσουμε έρμαιο στην αρνητική διαφήμιση.


Η Μύκονος στα πλαίσια μιας ευρύτερης καμπάνιας πρέπει να επανέλθει με θετικό πρόσημο για το συμφέρον κυρίως της εθνικής οικονομίας.


Σε αυτό μπορείτε να βοηθήσετε και το ζητάμε από την κυβέρνηση.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας.