Από το κυνήγι των «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια και την επιτήρηση των δασών για πυρκαγιές, τα drones της Ελληνικής Αστυνομίας «μετακόμισαν» άρον-άρον στα κοσμοπολίτικα θέρετρα της χώρας, υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη realnews, σχεδόν το σύνολο των ιπτάμενων αυτών συσκευών παρακολούθησης της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να χρησιμοποιείται συστηματικά για τον έλεγχο υπερσυγκέντρωσης ατόμων όχι μόνο σε παραλιακά μπαρ και κάθε είδους θερινά στέκια διασκέδασης, αλλά και σε εξοχικές κατοικίες που διοργανώνονται πάρτι με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, κυρίως στα νησιά.

Η χρησιμοποίηση των drones κρίθηκε απαραίτητη από τους επιτελείς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού το προσωπικό των Αστυνομικών Διευθύνσεων δεν επαρκεί για συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους, ειδικά στα νησιά, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές, οι οποίες τον χειμώνα έχουν μικρό πληθυσμό και αντίστοιχα πολύ μικρή αστυνομική δύναμη.

Όπως αναφέρει η realnews, οι πρώτοι στόχοι των εναέριων αστυνομικών μέσων ήταν η Μύκονος και η Σαντορίνη, νησιά τα οποία στηρίζουν την τουριστική τους κίνηση σε μεγάλα πάρτι, συναυλίες και καθημερινά events στις παραλίες τους, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων. Ειδικά στη Μύκονο, πρόσφατα το τοπικό αστυνομικό τμήμα αναβαθμίστηκε σε Υποδιεύθυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και εξοπλίστηκε με ένα από τα 24 drones της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα βρίσκεται εκεί όλο τον χρόνο και όχι μόνο κατά τους θερινούς-τουριστικούς μήνες.