Απανωτοί είναι οι αιφνιδιασμοί για την Μύκονο τις τελευταίες μέρες, με πιο πρόσφατο αυτόν που αφορά στην αναστολή της έκδοσης οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού.

Ενώ είχε γίνει γνωστό ότι στο τέλος Σεπτέμβρη επίκειται η ψήφιση του σχετικού νόμου και ο Δήμαρχος με πανηγυρικό τρόπο είχε προτείνει την ψήφιση της ανάθεσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την Μύκονο, η υπουργική απόφαση για την αναστολή των αδειών…έσκασε πρόωρα.

Και το πρώτο ερώτημα που γεννιέται είναι – αν μαζί με όλους τους Μυκονιάτες αιφνιδιάστηκε και ο Δήμαρχος;

Αν αυτό συμβαίνει, τότε θα του καταλογιστεί αμέλεια, αφέλεια και αδιαφορία. Αν όμως δεν αιφνιδιάστηκε, τότε βαρύνεται για υποκρισία και εμπαιγμό, τουτέστιν «χονδρό δούλεμα» των Μυκονιατών.
Βέβαια η υπόθεση έχει και συνέχεια, γιατί από την αναστολή εξαιρέθηκαν και οι στρατηγικές τουριστικές επενδύσεις.

Αυτά δηλαδή τα τουριστικά μεγαθήρια για τα οποία ο κ. Δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο «έσκιζε τα ρούχα του», ισχυριζόμενος ότι δεν θα αφήσει να κατασκευαστούν.

Και ως εκ θαύματος αυτά είναι τα μόνα που δεν πρόκειται να σταματήσουν. Όπως βεβαίως δεν θα σταματήσουν, αντιθέτως θα αυξηθούν, τα αυθαίρετα για τα οποία, όψιμα έδειξε ενδιαφέρον ο Δήμαρχος. Ο ίδιος Δήμαρχος που στην προηγούμενη θητεία του άφησε την κατάσταση στον τομέα αυτό εντελώς ανεξέλεγκτη, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.

Αλλά και το θέμα του ουσιαστικού κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης όπου η Μύκονος διαθέτει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, αναδείχθηκε η απρονοησία, η αναποφασιστικότητα, η έλλειψη σχεδίου και ο ωχαδερφισμός της Δημοτικής Αρχής.

Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι Μυκονιάτες και ας αναρωτηθούν:
Μήπως ο κ. Κουκάς δεν δουλεύει για αυτούς και για την Μύκονο και τους δουλεύει όλους «ψιλό γαζί»;

Mykonos Times