Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του XP-1 χαρακτηρίζεται από καμπύλες, πολύπλοκες φόρμες και δεκάδες εσοχές στο αμάξωμα με την εταιρεία να δίνει έμφαση στην αεροδυναμική, με κάλυμμα του πατώματος από σύνθετα υλικά ενισχυμένα με Kevlar, μεγάλες εισαγωγές αέρα Vortex και ηλιακά πάνελ που λειτουργούν ως ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα αλλά και πόρτες V-Wing ανοίγουν προς τα πάνω και είναι εμπνευσμένες από τα φτερά του αγάλματος Νίκη της Σαμοθράκης!

Το αυτοκίνητο είναι της αμερικανικής εταιρείας Hyperion της οποίας ιδρυτής και CEO είναι ο ελληνοαμερικανός Angelo Kafantaris, ο οποίος παρουσίασε επίσημα το πρώτο της μοντέλο – το XP-1 (ένα υδρογονοκίνητο υπεραυτοκίνητο με εκκρηκτικές επιδόσεις, φουτουριστικό σχεδιασμό, αεροδιαστημική τεχνολογία από τη NASA αυτονομία 1.610 km και δυνατότητα ανεφοδιασμού σε λιγότερο από 5 λεπτά).

Όπως και όλα τα οχήματα με κυψέλες υδρογόνου, το Hyperion XP-1 είναι ηλεκτροκίνητο και μηδενικών ρύπων. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 3 σχέσεων επιτρέποντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε κάτω από 2,2″ και τελική ταχύτητα πάνω από 355 km/h.

Mykonos Times