Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται πως βρίσκεται ο κ. Κουκάς και η τεχνητή πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ενώ το νησί υφίσταται τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της προβληματικής διαχείρισης τη υγειονομικής κρίσης, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κινείται στους ρυθμούς της δικής του εικονικής πραγματικότητας.

Έτσι κατά την τελευταία συνεδρίαση του (με τηλεδιάσκεψη στις 21.8.20), το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με την ψήφιση των κανονισμών καθαριότητας και λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων.
Δυο θέματα εντυπωσιάζουν περισσότερο:
Ότι μέχρι σήμερα, ουδέποτε εφαρμόσθηκαν οι ισχύοντες από το παρελθόν κανονισμοί, και ότι αρκετές από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις είναι, είτε ανεφάρμοστες, είτε υπερβολικά αυστηρές σε σχέση με τις παραβάσεις που έρχονται να τιμωρήσουν.
Αναφέρουμε ως χτυπητά παραδείγματα, αυτά που ανέφερε η αντιπολίτευση του Δήμου δια του επικεφαλής της κ. Χρήστου Βερώνη και στα οποία κώφευσε η πλειοψηφία.

Την υποχρέωση των κατοίκων να εναποθέτουν τις σακούλες των απορριμμάτων εντός των κάδων, το αργότερο εως τις 6 το απόγευμα.

Αυτό για την Μύκονο είναι τουλάχιστον εξωπραγματικό και ανεφάρμοστο, κυρίως κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Με βάση τη ρύθμιση , όλα τα καταστήματα και κυρίως αυτά του υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να κρατούν εντός του χώρου των καταστημάτων τους τις σακούλες των σκουπιδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων(1.000) ευρώ σε όποιον τοποθετήσει σακούλα σκουπιδιών δίπλα σε γεμάτο κάδο του Δήμου.

Με απλά λόγια, αν εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου να αδειάζει εγκαίρως τους κάδους απορριμμάτων, μια ηλικιωμένη αφήσει την σακούλα των σκουπιδιών της δίπλα στον γεμάτο κάδο, θα ‘εισπράξει’ πρόστιμο χίλια(1.000)ευρώ.

Αυτές είναι μόνο δύο από τις πολλές περιπτώσεις προβληματικών διατάξεων που περιλαμβάνει ο κανονισμός καθαριότητας. Παρόμοιες ακατανόητες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται και στον κανονισμό λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων.

Συμπέρασμα, ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ενδιαφέρονται κυρίως να παρουσιάσουν ιδανικούς κανονισμούς χωρίς να εξασφαλίσουν τις προσπάθειες εφαρμογής του. Τους ενδιαφέρει επομένως ο τύπος και το ‘φαίνεσθαι’ και όχι η ουσία. Τους ενδιαφέρει μάλλον, μέσω των κανονισμών, να μετακυλήσουν στις πλάτες των πολιτών τις δικιές τους ευθύνες.
Άλλωστε αυτή είναι η πολιτική του Δήμου σε όλα τα θέματα.

Μια πολιτική εντυπωσιασμού η οποία προσπαθεί να κρύψει την ασχήμια της πραγματικότητας.
Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τη βιώνει δυσάρεστα το νησί της Μυκόνου.

Mykonos Times