Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης <Μύκονος Πρώτη Ξανά>

Ένας από τους βασικότερους λόγους που συγκροτήσαμε τον συνδυασμό < Μύκονος Πρώτη Ξανά > και ένα από τα σημαντικότερα προτάγματα του προγράμματος μας ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια τη Μύκονο.

Μιλήσαμε τότε σε όλους τους τόνους για την ανάγκη παγίωσης αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Είχαμε συγκεκριμένα αναφέρει ότι την λαμπερή εικόνα της Μυκόνου έχουν ‘γκριζάρει’ τα τελευταία χρόνια τα συχνά περιστατικά της κάθε μορφής εγκληματικότητας.

Είχαμε τονίσει ότι ‘‘ο έλεγχος έχει χαθεί, η ανομία βασιλεύει και η Μύκονος είναι ανοχύρωτη πολιτεία.’’Το σύνθημα μας ήταν ‘‘να ξαναπάρουμε το νησί μας στα χέρια μας’’.

Από ότι αποδείχθηκε, αρκετοί εξέλαβαν αυτή την κραυγή αγωνίας ως προεκλογική υπερβολή και δεν αξιολόγησαν σωστά αυτή την θανάσιμη απειλή για το νησί μας.Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταίο καιρό, αποδεικνύουν ότι τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά από ότι τα είχαμε περιγράψει.

Με δεδομένο ότι φέτος στο νησί μας δεν διακινήθηκε ούτε το 20% των επισκεπτών των προηγούμενων χρόνων, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι η εγκληματικότητα τείνει να γίνει ενδημικό φαινόμενο στη Μύκονο.

Παρά τις εξαγγελίες για εντονότερη και συστηματική αστυνόμευση, παρά την εξαγγελθείσα αύξηση της αστυνομικής δύναμης η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.

Η Μύκονος Εκπέμπει SOS.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά και χωρίς καθυστέρηση. Οφείλουμε να εξεγερθούμε γιατί κανείς πλέον δεν είναι στο απυρόβλητο. Η ζωή και η περιουσία μας βρίσκεται σε μόνιμη απειλή.

Η Παράταξη μας ζήτησε ήδη την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

Όλοι πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Ο Δήμος , η Κυβέρνηση, τα θεσμικά όργανα του Κράτους. Τώρα πρέπει να προστατεύουμε το νησί μας, να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια μας να περιφρουρήσουμε το μέλλον της Μυκόνου.

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να παραμένει άλλο θεατής.

Έχει σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Μύκονος.

Ας συνέλθει από το μακροχρόνιο λήθαργο έστω και τώρα.

ΜΥΚΟΝΟΣ 22/09/2020

«Μύκονος Πρώτη Ξανα»