Σε καραντίνα θα τίθενται οι Βρετανοί που επιστρέφουν από επτά Ελληνικά νησιά, τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο, έπειτα από αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Πλέον η κυβέρνηση αλλάζει την πολιτική της με περιοριστικά μέτρα σε νησιά, θεωρώντας ότι έχουν “φυσικά σύνορα”, με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και έχουν απευθείας πτήσεις και όχι για ολόκληρη τη χώρα. Το μέτρο αυτό δεν θα εφαρμόζεται για περιοχές εντός της ηπειρωτικής χώρας.

Η ταξιδιωτική οδηγία συνιστά αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδίων στα νησιά αυτά. 

Αυτό σημαίνει οτι όσοι Βρετανοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά και επιστρέφουν μετά τις 4 το πρωί της Τετάρτης, 9 Σεπτεμβρίου 2020, θα χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους στο Ην. Βασίλειο.

Για όσους Βρετανούς έχουν κράτηση στους προορισμούς αυτούς, οι Βρετανική κυβέρνηση συνιστά αποφυγή του ταξιδιού, επομένως το ταξίδι ουσιαστικά ακυρώνεται.

Το ίδιο ισχύει, κατά πάσα πιθανότητα, και για τα πακέτα διακοπών, επομένως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχο του πακέτου ώστε να τους επιστραφούν τα χρήματά τους, ή να ζητήσουν αλλαγή κράτησης ή βάουτσερ.

Εάν ακυρωθεί η πτήση, οι ταξιδιώτες δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, ωστόσο ορισμένοι αερομεταφορείς δεν ακυρώνουν τις πτήσεις τους παρά τις αλλαγές στις ταξιδιωτικές συστάσεις. Ορισμένες εταιρίες προσφέρουν βάουτσερ ή αλλαγή κράτησης.

Για ξεχωριστές κρατήσεις σε ξενοδοχείο και πτήση, οι Βρετανοί θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τον αερομεταφορέα και τον πάροχο καταλύματος για τις επιλογές τους.

Για τους Βρετανούς που βρίσκονται με πακέτο διακοπών στους προορισμούς αυτούς, ίσως οι εταιρίες με τις οποίες ταξιδεύουν να μην τους προσφέρουν πτήση επιστροφής άμεσα καθώς η ταξιδιωτική σύσταση δεν αναφέρει άμεση επιστροφή των ταξιδιωτών.

Για όσους έχουν προγραμματισμένο ταξίδι και επιλέξουν να ταξιδέψουν, τότε η ασφαλιστική κάλυψη δεν θα ισχύει. Αντίθετα, η ασφάλιση ισχύει για όσους βρίσκονται ήδη στις διακοπές τους.

https://www.tornosnews.gr/tornos/kosmos/46242-karantina-stoys-vretanoys-poy-epistrefoyn-apo-7-ellhnika-nhsia.html